Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Incendiu violent izbucnit, noaptea trecută, într-o gospodărie din localitatea Răchiți

1 martie 2024 | Eveniment

Un incendiu violent a izbucnit, noaptea trecută, într-o gospodărie din localitatea Răchiți. Când au văzut flăcările, proprietarii au cerut ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale de stingere și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună.

Pompierii au constatat faptul că o magazie, aflată lângă locuință, ardea generalizat și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă. Aceștia au reușit să protejeze casa.

Au ars anexă respectivă, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, dar și bunurile din interior.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de trei ore. Pompierii au înlăturat pericolul de incendiu, din magazie fiind scoasă o butelie.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

– nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher;
– nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

– nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu;

– verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri