Cele mai citite

loader-image
Botoșani
09:57, 18 iulie 2024
temperature icon 28°C
cer fragmentat
Humidity 47 %
Wind 12 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 13 Km/h
Clouds Clouds: 75%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:33
Sunset Sunset: 20:05

Ultimele Știri

Lemne pentru foc asigurate de municipalitatea botoșăneană

4 martie 2024 | Administratie

De la debutul sezonului rece 2023 – 2024, 82 de familii din municipiul Botoșani au fost ajutate cu lemne pentru foc. Aceste familii au primit în total 123 de metri cubi de lemne, asigurate din cantitatea rezultată din tăieri și toaletări de arbori.

Cererile pot fi depuse la sediul Direcției de Asistență Socială, aflată pe strada Săvenilor, nr. 12, pe toată perioada sezonului rece 2023 – 2024. Altfel spus, cei care doresc să fie ajutați de municipalitate mai pot să depună cereri până la finele aceste luni.

Și în acest sezon rece am avut posibilitatea să-i ajutăm pe cei care au solicitat lemne pentru foc. Așa după cum am stabilit încă din toamna trecută, prioritate au avut familiile cu copii și pensionarii”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Potrivit edilului, cei care depun cereri trebuie să dețină doar o locuință în care singura sursă de încălzire să fie pe bază de lemne și să nu aibă bunuri incluse în lista celor ce conduc la excluderea ajutorului pentru încălzirea locuinței.

Venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depășească 1.386 de lei, respectiv 2.053 de lei, în cazul persoanei singure. Pentru fiecare solicitant se asigură 1,5 metri cubi de lemne, cu posibilitatea acordării unor cantități suplimentare, în funcție de stocul disponibil.

Funcționarii Direcției de Asistență Socială verifică, prin anchetă socială, dacă datele trecute de solicitanți în cerere sunt corecte.

Acest ajutor se acordă în baza documentației existente la DAS, conform referatelor și listelor anexe întocmite de funcționarul responsabil cu derularea procedurii. Același funcționar transmite documentele la Direcția de Servicii Publice, structură care are în administrare depozitul cu lemnele rezultate din tăieri și toaletări de arbori.

De transportul lemnelor la domiciliul solicitanților se ocupă muncitorii Direcției de Servicii Publice.

La această dată, în depozitul administrat de Direcția de Servicii Publice se află aproximativ 60 de metri cubi de lemne.
În sezonul rece 2022 – 2023, au primit lemne pentru foc 108 familii, cantitatea totală asigurată fiind de 161,9 metri cubi.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri