Material lemnos confiscat

În exercitarea atribuţiilor de serviciu ce le revin, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani – Serviciul de Ordine Publică, cu sprijinul lucrătorilor Gărzii Forestiere Suceava, instituţie aflată în subordinea Ministerului Apelor şi Pădurilor, au efectuat activităţi specifice de control pe linia respectării prevederilor legale privind transportul, primirea, depozitarea şi comercializarea materialului lemnos.

[adsense]

Astfel, în urma verificărilor efectuate în perioada 14.06.2018 – 19.06.2018, la sediul unei întreprinderi individuale din satul Havârna, comuna Havârna, judeţul Botoşani, s-a constatat că administratorul societăţii a comercializat şi transportat, pe o perioadă de 6 luni, o cantitate de 31,55 mc material lemnos din specia fag şi 3,45 mc material lemnos din specia mesteacăn, în valoare totală de 4.800 lei, în baza unor avize emise fără a genera codul unic.

Societatea în cauză a fost sancţionată conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice cu amendă în cuantum de 3.000 lei, totodată fiind dispusă şi confiscarea cantităţii de 35 mc material lemnos

(Visited 1 times, 1 visits today)