Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Sute de credincioși la hramul Mănăstirii din codrii Voronei.

9 septembrie 2021 | Video

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Prinos de mulțumire au adus Maicii Domnului sute de credincioși la hramul Mănăstirii din codrii Voronei. Pelerini din toate colțurile țării, autorități, tineri și bătrâni, copii și slujitori ai bisericii, s-au unit în duh de rugăciune la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului

Ca în fiecare an, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un impresionant sobor de preoți și diaconi.

După citirea Sfintei Evanghelii Înaltpreasfințitul Părinte a rostit credincioșilor un cuvânt de învățătură.

Conform tradiției, pelerinii s-au rugat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost scoasă spre închinare în curtea așezării monahale.

Credincioşii s-au putut închina în cele trei sfinte lăcaşuri ale aşezări monahale: Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” și Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Hramul Mănăstirii Vorona s-a încheiat cu o agapă, oferită credincioșilor prin grija stavroforei Teofana Scântei, stareța Mănăstirii Vorona.

Mănăstirea Vorona datează din sec. Al XVII-lea, când mai mulți călugări au ridicat în acest loc o biserică de lemn, cu hramul Nașterea Maicii Domnului.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri