Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Un PRIMAR (DE)VOTAT! ASTĂZI: Comuna ADASENI – partea a II-a

17 septembrie 2020 | Video

video:

Progresele realizate în îmbunătăţirea infrastructurii de la sate sunt din ce în ce mai vizibile și au efecte directe asupra populației.

În comuna Adășeni principalele investiții s-au făcut în infrastructură, aceasta fiind, de fapt, baza dezvoltării localităților și pasul spre o comună europeană, așa cum și-o dorește și primarul Constantin Drăsleucă .

De aceea edilul a întocmit mai multe proiecte pentru reabilitarea  drumurilor comunale care asigură legăturile între reşedinţa de comună şi satele componente, asigură accesul la locuinţe şi pentru servicii curente sau ocazionale.

Unul dintre acestea a a dus asfalt pe 3 km drumurile din satul Adășeni. Proiectul de re

abilitare si modernizare a presupus o investiție de 1,8 milioane de lei și a scos locuitorii din comună din gropi și noroi.

În plus, printr-un alt proiect in valoare de 36.000 de lei, au fost construite 80 de podete la intrarea in tot atatea gospodarii din comună.

Educația este prioritară pentru primarul  Constantin Drăsleucă care a profitat de toate oportunităţile de finanţare pentru dezvoltarea comunei și a adus banii de care avea nevoie pentru modernizarea infrastructurii școlare .

4 unități de învățământ au beneficiat de lucrari de reabilitare si modernizare in valoare toatala de 2,3 m milioane de lei.

Este vorba despre 2 scoli si 2 gradinite din cele doua sate, Adășeni și Zoitani, care ofera elevilor conditii decente de educatie.

Spațiile vechi, în care au învățat generații de localnici, nu erau nici pe departe corespunzătoare cerințelor actuale ale procesului educațional. Prin urmare, autoritatea locală a inițiat proiecte pentru modernizarea unităților de învățământ d epe raza comunei.

Asta înseamnă clase aerisite, călduroase, grup sanitar în incintă, instalații noi și tot ce trebuie să aibă o unitate de invatamant modernă pentru a oferi condiții optime de educație elevilor săi, care au acces la învățămînt de calitate, chiar dacă sunt în mediul rural.

Acestea sunt doar cateva dovezi ca intițiativele primarului Constatin Drăsleucă s-au concretizat în obiective de investiții prin care comuna a făcut pasi important spre dezvoltare.

 

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri