Cele mai citite

loader-image
Botoșani
08:42, 20 iulie 2024
temperature icon 25°C
cer fragmentat
Humidity 44 %
Wind 7 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 73%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 04:35
Sunset Sunset: 20:03

Ultimele Știri

VIDEO/FOTO Ziua Femeii din Mediul Rural sărbătorită în două comune din județul Botoșani

17 octombrie 2023 | Video

Cu ocazia celebrării zilei Mondiale a Femeii din Mediul Rural stabilită de ONU pentru conștientizarea rolului acesteia în asigurarea și menținerea comunităților locale, deputatul Alexandra Huțu a organizat în acest weekend două evenimente care au avut drept scop aprecierea și recunoașterea meritelor pe care îl au femeile în modelarea și dezvoltarea familiilor în mediul rural.

La aceste întâlniri organizate de parlamentar au participat și președintele Organizației Județene PSD, Doina Federovici, subprefectul Paula Berențan, președinta OFSD, Mioara Vâzdoagă, consilierul local Silvia Diaconu și vicepreședintele Organizației municipale PSD, Dana Lăzăruc.

„Multiplele roluri pe care le îndeplinește femeia din mediul rural, importanța educației privind sănătatea feminină și vulnerabilitățile femeii de la sat sunt subiecte pe care nu trebuie să le ignorăm nicio clipă. De aceea, implicarea femeilor din mediul rural în acțiunile noastre de informare, de conștientizare și de afirmare cu privire la propriile drepturi, este foarte importantă. Întreaga organizație județeană a PSD Botoșani este și va rămâne un partener serios în special în ceea ce privește apărarea drepturilor femeii și promovarea egalității de șanse și de tratament”, a transmis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani

Doamnele social-democrate au fost însoțite de Florin Gavril, consilier de stat în Guvernul României și Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Prima comună vizitată a fost Dersca, unde cei prezenți și-au manifestat susținerea pentru femeile de la sate și contribuția lor la dezvoltarea comunității rurale.

„Femei informate, înseamnă femei implicate. Acesta este doar unul dintre elementele care ne-au determinat să organizăm această dezbatere. Iar demersul nostru a fost un real succes, pentru că doamnele au fost extrem de implicate în discuții. Dialogul interactiv a contribuit din plin la un schimb de idei sincere și realiste”, a declarat deputatul Alexandra Huțu.

O altă întâlnire la fel de interesantă s-a desfășurat în comuna Vârfu Câmpului, comună condusă de femei. Dezbaterile au avut în prim-plan rolul și condiția femeii în comunitate, precum și modul în care aceasta poate influența viața familiei, dar și a întregii societăți.

„Am considerat că trebuie să fim alături de cele care susțin viața comunităților locale prin toate activitățile pe care le desfășoară. Femei informate, înseamnă femei implicate. Femeile din mediul rural au întotdeauna un partener în Organizația noastră prin care ne dorim să le implicăm în acțiuni de informare, de conștientizare și de afirmare cu privire la propriile drepturi, participare activă în viața comunității, inclusiv în procesul de luare a deciziilor”, a declarat Mioara Jurgiu, președintele Organizației de Femei a PSD Botoșani.

Femeile din mediul rural au primit sfaturi pentru sănătate, dar și cadouri din partea parlamentarului Alexandra Huțu.

Prima dezbatere pe această temă, organizată de deputatul Alexandra Huțu a avut loc anul trecut la Viișoara, iar ideea a apărut ca urmare a faptului că Ziua Internațională a Femeii din Mediul Rural reprezintă încă o oportunitatea de a cere răspicat recunoașterea meritelor pe care le au femeile din mediul rural.
Statisticile arată că jumătate din populația cu reședință în România este reprezentată de femei și mai puțin de jumătate dintre acestea 49,6%.- locuiesc în mediul rural.

La nivel mondial, 1,6 miliarde femei trăiesc si muncesc în satele lumii, adică un sfert din populația pământului .

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri