Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

VIDEO/ INVESTIȚII MAJORE anunțate în comuna Mihai Eminescu

23 iunie 2020 | Video

VIDEO:

Extinderea rețelei de gaz metan din comuna Mihai Eminescu este din ce în ce mai aproape. Mâine, în ședința de Consiliu Local, va fi supus aprobării caietul de sarcini pentru licitația în vederea concesionării unui operator autorizat. Verginel Gireadă, responsabil de investiții din cadrul Primăriei Mihai Eminescu:

„Anunț în premieră pentru că caietul de sarcini la rețeaua de alimentare cu gaze naturale, comuna Mihai Eminescu pentru cele cinci sate Stancesti, Catamarasti Vale, Cervicesti, Cucorani si Ipotesti este gata. Va fi aprobat în ședința de Consiliu Local de mâine. Este doar vorba de timp și de chestiune tehnică. Sper în cel mai scurt timp că pe lege să fie evaluate și să vină chiar mai multe societăți comerciale că noi ne dorim a fie competiție pentru a realiza această investiție și sper că undeva din toamnă vom începe lucrările în comuna Mihai Eminescu”, declară Verginel Gireadă, responsabil de investiții in cadrul Primăriei Mihai Eminescu

Magistrala de gaz care va alimenta această comună a fost realizată cu fonduri de la bugetul local, valoarea investiției ridicându-se la 8 milioane de lei.
Se estimează că în maxim doi ani să fie branșate la gaz atât persoanele fizice cât și cele juridice din cele 5 sate: Stâncești, Cătămărăști Vale, Ipotești, Cervicești și Cucorăni.
În prezent sunt alimentate cu gaz metan localitățile Cătămărăști Dea lși Manolești.

Un reprezentant ai Primăriei din comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani, au propus Ministerului Transporturilor un proiect de investiții de anvergură, destinat modernizării infrastructurii rutiere din localitatea Cătămărăști-Deal. Acesta s-a deplasat joi spre București, însoțit de către senatorul Costel Șoptică, liderul PNL Botoșani.

Un alt proiect propus de administrația locală a comunei Mihai Eminescu, discutat la Ministerul Transporturilor și, așa cum anunță autoritățile locale, acceptat în primă fază, este extinderea părții carosabile prin crearea a încă două benzi de circulație, instalarea de semafoare în intersecțiile drumului național cu străzile „Lalelelor” și „ Narciselor”, construirea unui sens giratoriu în intersecția drumului național cu drumul comunal care duce către satul Ipotești al comunei Mihai Eminescu, marcarea și semnalizarea trecerilor de pietoni.

Administrația locală a cerut finanțare pentru această investiție care va decongestiona circulația și va crește siguranta participanților în trafic.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri