CODUL GALBEN DE NINSORI ADUCE ȘI RECOMANDĂRI FĂCUTE DE POLIȚIȘTI, ȘOFERILOR AFLAȚI ÎN TRAFIC

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben ce vizează județele din Moldova, inclusiv Botoșani, unde sunt aşteptate intensificări ale vântului, de duminică, de la ora 9.00, până luni, la ora 6.00.

“În intervalul menţionat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată”, spun meteorologii.

Având în vedere condițiile meteorologice și căderile de precipitații sub formă de zăpadă, polițiștii botoșăneni recomandă tuturor conducătorilor auto să circule cu prudență.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

„Polițiștii recomandă să va planificați din timp călătoriile, să va interesați de condițiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeți și să verificați starea autovehiculului.

Dacă partea carosabilă este umedă sau acoperită de zăpadă ori polei trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanță de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

Folosiți cu precădere frână de motor atunci când rulați pe un carosabil alunecos.

Păstrați o distanță suficientă față de vehiculul care rulează pe aceeași direcție, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Curățați în permanentă farurile , blocurile de semnalizare, parbrizul, lunetă și geamurile laterale ale autovehiculului, asigurați bună funcționare a stergatoarelor și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare.

Respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic!”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.