FOTO / Liberalii botoșăneni s-au alăturat și anul acesta campaniei de ecologizare ” Let’s Do It”

Să îți dorești să trăiești într-o lume mai curată nu este suficient. Trebuie să și acționezi, să fii parte a schimbării, să fii conștient că binele de mâine înseamnă implicarea de astăzi.

Tineretul Național Liberal Botoșani s-a aliniat și anul acesta campaniei “Let’s Do It, România!”, strângând deșeurile de pe tronsonul Dorohoi- sat Horlăceni- Mănăstirea  Gorovei și dând, în același timp, un semnal de alarmă prin utilizarea de saci și mănuși ecologice că mediul înconjurător are nevoie să respire!


   
Am ajuns în punctul în care suntem afectați masiv de schimbările climatice cauzate de poluarea excesivă. Trebuie să gândim pe termen lung și să conștientizăm că neglijând și sufocând mediul înconjurător cu deșeuri ne facem rău atât nouă cât și generațiilor viitoare. Suntem convinși să viitorul poate arăta mai bine doar dacă participăm constant la acțiuni de protejare a mediului”, a declarat Mirabela Dumitriu, secretar general al TNL Botoșani. 

Inițiativei tinerilor liberali botoșăneni li s-au alăturat și doamnele din Organizația Județeană a Femeilor Liberale, condusă de Mirela Saucă și liderii PNL din Dorohoi, alături de președintele  Valerian Andrieș. De asemenea, președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică, s-a implicat direct în activitatea de ecologizare a mediului, strângând cot la cot cu tinerii gunoaiele din zona municipiului Dorohoi. 

    “Această campanie de curățenie generală s-a transformat într-un fenomen care a luat amploare de la an la an și care trezește conștiința fiecăruia dintre noi. Munții de gunoaie care sufocă mediul înconjurător sunt produsul lipsei de educație, lipsei de conștientizare a răului pe care ni-l facem cu propriile mâini.. Tinerii liberali spun stop acestei nepăsări generale și au dat astăzi un exemplu de “așa DA”. Îi încurajez să se implice în cât mai multe activități civice pentru că schimbarea vine din exemplul personal”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani. 

Activitatea de ecologizare a tinerilor liberali a fost coordonată de către cei doi secretari generali ai TNL, Mirabela Dumitriu- secretar general al Organizației Județene TNL Botoșani și Oana Bogza- secretar general al Organizației Municipale TNL Botoșani.