MARIUS BUDAI, deputat PSD: „Coaliția austerității (PNL-USRPLUS-UDMR) trebuie să reglementeze rapid protecția consumatorului vulnerabil!”

Partidul Social Democrat revine cu solicitarea ca partidele din Coaliția de guvernare să adopte urgent o soluție pentru protecția consumatorilor vulnerabili care nu mai pot face față creșterii galopante a tarifelor la energie și gaze naturale.

PSD a solicitat, cu mai mult timp în urmă, o sesiune extraordinară la Camera Deputaților pentru amendarea și adoptarea în regim de urgență a acestui act normativ.

PSD consideră că, în afară de calea parlamentară, Coaliția PNL-USR-Plus-UDMR are și varianta unei ordonanțe de urgență care să prevadă măsuri concrete pentru stoparea creșterii necontrolate a tarifelor la energie și gaze naturale și pentru protejarea consumatorilor vulnerabili înainte de sosirea anotimpului rece.

PSD consideră că trebuie reglementate rapid cel puțin două măsuri imperative:

1. Stabilirea unui mecanism de plafonare a prețurilor la energie dacă piața înregistrează o creștere artificială a tarifelor, cum ar fi de exemplu, o majorare mai mare de 30%, într-un interval de 6 luni.

2. Subvenționarea unei părți din valoarea facturii la utilități pentru persoanele al căror venit se dovedește insuficient în raport cu majorarea tarifelor.

Comunicat de presă

(Visited 38 times, 1 visits today)