MARIUS BUDĂI: „Lunile trec și nimic bun nu se întâmplă pe drumurile naționale din județul Botoșani!”

Din Opoziție, liberalii botoșăneni erau foarte vocali atunci când venea vorba de modernizarea drumurilor Botoșani – Târgu Frumos sau Botoșani – Ștefănești. Acum, când sunt la putere de peste 15 luni, „specialiștii în drumuri” Șoptică și Achiței se laudă doar cu eliberarea unei autorizații de construcție și aia cu întârziere de luni bune.

„Săptămâna trecută s-a dat «vestea mare»: Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru lucrările de modernizare a DN 29D, Botoșani – Ștefănești. S-a făcut mare tam-tam în jurul acestui subiect, deși era doar un act administrativ, care ar fi trebuit imediat urmat de emiterea ordinului de începerea lucrărilor. Dar, despre acesta nicio șoaptă. De fapt, guvernarea liberală, a păcălit botoșănenii că fac ceva pentru drumuri cu o hârtiuță pe care au fluturat-o triumfători. Dacă le-ar fi păsat cu adevărat de botoșăneni, acum drumul spre Ștefănești ar fi trebuit să fie aproape gata și nu doar o poveste fluturată pe o hârtie. Când au preluat guvernarea de la guvernul PSD, licitația era gata și trebuiau doar să semneze contractul de execuție și să se apuce de treabă. Ce au făcut din noiembrie 2019? NIMIC!”, a declarat Marius Constantin Budăi, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Deși pe la televiziunile locale și prin conferințele de presă președintele PNL Botoșani, deputatul Costel Șoptică, se laudă cu ceea ce a făcut guvernarea liberală la drumul Botoșani – Târgu Frumos, aici situația este și mai cruntă. „La Botoșani – Târgu Frumos nu s-a trecut de faza de proiectare și obținere a autorizațiilor, întârzierile fiind de luni bune. Doar o minune va face ca lucrările la acest drum să înceapă în primăvara acestui an. Guvernarea PSD le-a lăsat licitația aproape finalizată, iar ei au tergiversat desemnarea câștigătorilor, iar acest lucru îl simțim cu toții când mergem pe drumurile naționale, care s-au umplut de cratere. Atât de mult le pasă liberalilor botoșăneni de drumurile naționale din județ! Apropo, de când sunt la guvernare, ne poate spune cineva de vreun proiect important pentru județul Botoșani, promovat de domnii Șoptică și Achiței? Vă spun eu, NICIUNUL”, a conchis Marius Constantin Budăi, vicepreședinte al Camerei Deputaților.