Moldovenii de pe ambele maluri ale Prutului au sărbătorit Ziua Recoltei – GALERIE FOTO

O delegaţie din Botoşani a fost prezentă, sâmbătă, 27 octombrie, în raionul Edineţ, Republica Moldova.

Senatorul Doina Federovici, deputatul Marius Constantin Budăi şi primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru, au răspuns invitaţiei preşedintelui raionului Edineț, Iurii Garas, şi au participat la Ziua Recoltei. Cea de-a doua ediţie a evenimentului a reunit oficiali guvernamentali, reprezentanți ai Parlamentului din Republica Moldova, primarul municipiului Edineţ Constantin Cojocaru, primari și agricultori din tot raionul.

Oficialii români au transmis mesaje de încurajare şi susținere în promovarea producției agricole și industriei prelucrătoare pe piața Uniunii Europene, iar atmosfera de sărbătoare a fost asigurată de profesioniștii de la Rapsozii Botoșanilor.

Agricultura constituie baza economiei Republicii Moldova, iar raionul Edineţ are şi o reţea solidă de întreprinderi pentru procesarea producţiei agricole. În plus, Judeţul Botoşani este, de ani buni, partener de dezvoltare al zonei.

În anul 2017, 40 de primari din judeţul Botoşani şi raionul Edineţ au semnat, la Săveni, acorduri de parteneriat în vederea accesării de fonduri europene, pe proiecte transfrontaliere.