Municipiul Botoșani și alte 10 localități din județ se află în scenariul roșu

Autoritățile au aprobat lista cu limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani, întocmită de Direcția de Sănătate Publică Botoșani.

Municipiul Botoșani și alte 10 localități din județ se află în scenariul roșu, în două dintre acestea – Roma și Tudora- instituindu-se carantina.

Celelalte 9 au incidențe care depășesc pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre Municipiul Botoșani , cu 3,21 și comunele Blândești – 3,54, Corni – 3,51, Curtești – 4,21, Havârna – 4,03, Mihai Eminescu – 3,72, Răchiți – 3,59, Vorniceni – 3,11 și Vorona – 3,57.

În aceste localități s-au impus restricții timp de 14 zile, începând din 23 septembrie până pe 6 octombrie.

Între acestea, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi sportive, culturale, evenimente private, restaurante, cafenele, baruri, cluburi, discoteci, piscine.

Activitatea restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole nu va fi închisă, dar accesul va fi condiționat de dovada că participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

Miercuri, în județul Botoșani s-au înregistrat 118 cazuri, dintre care 65 în municipiul Botoșani. În prezent sunt 919 cazuri active , iar la nivelul județului incidența a ajuns la 2 cazuri la mia de locuitori.

(Visited 727 times, 1 visits today)