Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Primaria Comunei Mihai Eminescu aduce la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia

23 aprilie 2024 | Administratie

Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI
aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.
Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu pentru asigurarea igienei publice si curatieniei in localitati precum si protejarea mediului ambiant.
In acest scop, cetatenii au urmatoarele obligatii:
– Sa asigure, potrivit legii, lucrarile de intretinere si reparare a locuintelor si anexelor gospodaresti, igienizarea curtilor si imprejmuirilor acestora, efectuarea lucrarilor de primavara specifice pentru intretinerea spatiilor verzi din incinta proprietatii si din fata acesteia;
– Sa mentina curatenia trotuarelor, partii carosabile a strazii de langa locuinta, a curtii si a gradinii;
– Sa depuna deseurile menajere si cele reciclabile conform Regulamentului impus de catre Primaria comunei, aprobat de catre Consiliul Local al acesteia;
– Sa pastreze in stare de folosinta amenajarile publice din parcuri precum si dotarile amplasate pe strazi (panouri de afisaj, indicatoare, etc);
– Sa composteze deseurile rezultate din curatarea si intretinerea zonelor verzi ale gospodariei in propria gradina si /sau in unitatile individuale de compostare si sa utilizeze compostul obtinut ca amendament pentru terenurile proprii;
– Sa nu incendieze resturile vegetale;
– Sa nu abandoneze si sa nu depoziteze deseurile in afara locurilor destinate acestui scop.

Cetatenii care folosesc mijloace de transport in comun autobuze, microbuze) sunt obligati sa pastreze curatenia in statii si sa se comporte civilizat pe tot timpul calatoriei.
Obligatiile sus-mentionate sunt prevazute si in Regulamentul privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr. 26/12.03.2018.
Prin aducerea la cunostinta locuitorilor a obligatiilor ce li se revin, primaria urmareste mobilizarea si implicarea activa a acestora in vederea mentinerii unui aspect placut si ingrijit al comunei Mihai Eminescu.

2. Primaria Comunei Mihai Eminescu aduce la cunostinta, in conformitate cu prevederile Regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018, netoaletarea sau impotrivirea proprietarilor pentru curatarea copacilor sau a spatiilor verzi care obtureaza accesul pe domeniul public (drumuri) sau care impiedica distribuirea eficienta a luminii de la lampile pentru iluminatul stradal, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500-1.500 lei pentru persoane fizice si 1.000-2.500 lei pentru persoane juridice.
Asadar, punem in vedere locuitorilor comunei sa procedeze la toaletarea copacilor care obtureaza accesul pe domeniul public (drumuri) sau care impiedica distribuirea eficienta a luminii de la lampile pentru iluminatul public.
Aducem la cunostinta, de asemenea, ca neintretinerea permanenta a curateniei santurilor de scurgere a apelor pluviale din fata proprietatilor, a podetelor si tuburilor de beton aferente acestora, pe intreaga lungime a proprietatii, in vederea evitarii inundatiilor ori stagnarii apelor este sanctionata cu amenda cuprinsa intre 800 – 1500 lei pentru persoane fizice si 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.
Totodata va atragem atentia ca depozitarea in mod necorespunzator a deseurilor (depozitarea materialelor de constructie, textile, vegetale, gunoi de grajd, cauciucuri) si cu nerespectarea Regulamentului privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea comunei Mihai Eminescu, aprobat prin H.C.L. nr 26/12.03.2018 atrage majorarea considerabila a taxei de salubrizare (DUBLAREA SAU TRIPLAREA VALORII ACESTEIA)!!!
In cazul in care nu se vor depozita deseurile in mod selectiv, cantitatea acestora va creste, iar cu cat este mai mare cantitatea de deseuri la nivelul comunei, cu atat va fi mai mare pretul serviciului de salubrizare.
Va multumim!

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri