Primăria comunei Mihai Eminescu: COMUNICAT PRESĂ CU PRIVIRE LA SERVICIUL DE UTILITATE PUBLICĂ DE DISTRIBUȚIE A GAZELOR NATURALE

Primăria comunei Mihai Eminescu anunță că în ședința Consiliului Local din data de 16.07.2020 s-a aprobat demararea procedurii de concesionare a Serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale în localitățile Stâncești, Cătămărești, Ipotești, Cucorăni și Cervicești aparținând comunei Mihai Eminescu, județul Botoșani precum și documentația de atribuire pentru concesionarea Serviciului.

Astfel procedura de concesionare – licitație publică deschisă va fi inițiată luni, 20 iulie 2020.

În prezent, în satele Cătămărești, Ipotești, Cucorăni și Cervicești este montată conducta principală de presiune medie, iar în satul Stâncești este construită Stația de Reducere a Presiunii ( de la înaltă presiune, la medie).

În cadrul proiectului vor fi realizate, în fiecare sat, Stații de Reducere a Presiunii ( S.R.M.), după care urmează montarea rețelei de joasă presiune pentru deservirea gospodăriilor.

Ce a fost mai greu și ce a necesitat o perioadă mai mare de realizare, s-a finalizat, pentru pașii următori fiind necesar, conform legii, un timp mult mai scurt până la punerea în funcțiune a rețelei.