Proiect destinat persoanelor cu vârsta între 18-35 ani: Primul tau loc de munca EURES – Your first EURES job

Your first EURES job (YfEj) este un proiect european de mobilitate cu scopul de a pune în legătură angajatorii care întâmpină dificultăți în ocuparea unor posturi cu candidați calificați din întreaga Europă. Proiectul este destinat persoanelor cu vârsta între 18-35 ani, aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor din țările UE, Norvegia și Islanda. Durata este de 2 ani, între februarie 2019 și ianuarie 2021.
Sunteți…
un tânăr între 18 și 35 de ani?
cetățean și rezident legal al unui stat membru al UE, al Norvegiei sau al Islandei?
dornic să găsiti un loc de muncă sau oportunități de formare în țara dumneavoastră, dar nu reușiți?
• dispus să vă mutați în altă țară din UE, în Norvegia sau în Islanda pentru un loc de muncă, un stagiu sau o ucenicie?
Dacă la aceste întrebări răspunsul este afirmativ, atunci soluția pentru dumneavoastră ar putea fi Primul tău loc de muncă EURES.
Ce avantaje aș avea?
Primul tău loc de muncă EURES este un program de mobilitate profesională al Uniunii Europene îi ajută pe tinerii cetățeni ai UE să-și găsească un loc de muncă, un stagiu sau un post de ucenic în altă țară din UE, în Norvegia sau în Islanda și care acordă sprijin angajatorilor pentru găsirea de forță de muncă calificată. Scopul programului este să găsească oferte de muncă remunerată din toată Europa pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă. Ofertele trebuie să aibă durata de cel puțin 6 luni (pentru locuri de muncă și ucenicii) sau de 3 luni (pentru stagii).
Prin Primul tău loc de muncă EURES puteți obține informații și asistență pentru căutarea unui loc de muncă, găsirea candidaților potriviți și recrutare. De asemenea, puteți fi considerat eligibil pentru sprijin financiar pentru prezentarea la un interviu în străinătate, precum și pentru a acoperi costuri pentru cursuri de limbă, recunoașterea calificărilor sau mutarea în țara de destinație.
De ce calificări am nevoie?
La programul Primul tău loc de muncă EURES pot participa candidați cu diferite niveluri de studii și/sau experiență de muncă.
Cum pot participa?
Ghidul Primul tău loc de muncă EURES conține condițiile și regulile de participare accesand următorul link https://www.anofm.ro/upload/5298/YfEj_2019_pagina_web.pdf
Pentru mai multe informații vă puteți adresa consilierului EURES din str. Colonel Tomoroveanu nr.2, tel.0231/536971 .