Șeful Poliției Române, schimbat din funcție

Conform MAI, Cătălin Ioniță, șeful Poliției Române a solicitat încetarea mandatului în fruntea instituției din motive personale.

Împuternicirea șefului Poliției Române, Cătălin Ioniță a fost întreruptă. În locul său a fost împuternicit pe o perioadă de șase luni chestorul Ioan Buda, fost șef al Poliției de Frontieră.

Cătălin Ioniță a fost numit la șefia Poliției Române după scandalul în care a fost implicat Bogdan Despescu. La vremea respectivă, izbucnise un adevărat scandal politic, în condițiile în care ex-premierul Mihai Tudose a refuzat solicitarea ministrului de Interne, Carmen Dan, de a-l demite pe Despescu, în contextul scandalului polițistului acuzat de pedofilie.

Oficial, de la MAI

„Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale”, informează un comunicat al MAI.

Conform prevederilor legale, ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului, împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră.

SURSA:
www.dcnews.ro