Spitalul de Recuperare a redevenit spital Covid

Autorităţile sanitare au decis să crească numărul de paturi pentru bolnavii cu Covid, ca urmare a adresabilității foarte mari de cazuri medii și grave, dar și a faptului că toate secțiile care tratează pacienți cu Covid sunt pline.

După ce, luni dimineaţă, cadrele medicale au raportat un număr de 215 pacienţi pozitivi, la doar 183 de paturi, directorul DSP Botoșani, dr. Monica Adăscăliței, a solicitat și a primit undă verde de la Ministerul Sănătăţii, ca Spitalul de Recuperare să redevină unitate sanitară de suport Covid. De luni, pacienţii Covid pozitivi sunt internaţi şi la această unitate medicală unde au fost transferați și o parte din pacienți deja internați, cu forme mai ușoare.

Secția de Boli Infecțioase și corpul principal de pe Marchian sunt ocupate la capacitate maximă, Spitalul Municipal Dorohoi și Secția de Pneumoftiziologie sunt aproape pline, iar la Terapie Intensivă toate cele 15 paturi sunt ocupate, majoritatea intubați, cu bolnavi în așteptare pe secții, cu câte două surse de oxigen.

Faţă de valurile anterioare, Spitalul Județean Mavromati a deschis şi secţia Medicală I, cu 60 de paturi.

În ultimele ore, afluxul de pacienți COVID pozitivi este extrem de mare la Unitatea de Primiri Urgențe, iar pacienții prezintă într-adevăr forme grave, cu saturații foarte mici, sub 80%, și stau cu două surse de oxigen și în Unitatea de Primiri Urgențe.

De la începutul valului 4, dintre toți pacienții care au ajuns la ATI, doar 2 erau vaccinați.

Rata de infectare la nivel judeţean a ajuns, marţi, la 2,73 cazuri la mia de locuitori, în timp ce în municipiul Botoşani a ajuns la 4,65 cazuri la mia de locuitori.

(Visited 105 times, 1 visits today)