VIDEO/FOTO „Îmi pasă, mă implic!” – despre curajul tinerilor de a-și clădi propriul viitor

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Sunt tineri, deștepți, iubesc orașul în care trăiesc și își doresc să se implice. 23 de elevi de la toate liceele din municipiul Botoșani și-au unit forțele și mințile sclipitoare pentru a contribui la viitorul lor.

Reuniți de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani în proiectul „Îmi pasă, mă implic!”, elevii s-au constituit într-un Consiliul Local al Tinerilor Liceeni,  for care va funcționa după modelul deliberativului Local.   

Proiectul, coordonat de profesorul Mihaela Huncă, a demarat în luna mai.

Cu emoție, cu entuziasm și cu încredere că și vocea lor contează, membrii Consiliului Local al tinerilor liceeni au susținut și prima ședință, la care a fost invitată să participle și administrația publică locală, reprezentată de viceprimarul Liviu Toma.

După modelul unei ședințe normale de Consiliu Local,  tinerii consilieri au votat și o serie de propuneri de proiecte.

Consiliul Local al Tinerilor Liceeni este, de fapt,  instrumentul care le permite elevilor să se exprime, să își expună părerile și ideile și să poarte un dialog constructiv cu administraţia publică locală, în problemele care privesc orașul, importante pentru comunitate și care îi afectează în mod direct.

După prima ședință, concluzia profesorului Mihaela Huncă este că proiectul își va atinge scopul, acela de a crește nivelul de educație cetățenească al tinerilor.

Consiliul local al Tinerilor Liceeni va prezenta propunerile votate joi în cadrul ședinței din luna decembrie a Consiliului Municipal.

(Visited 647 times, 1 visits today)