Cele mai citite

Vremea BT
Your API key is not activated yet. Remember that newly created API keys will need ~ 15 minutes to be activated and show data, so you might see an API error in the meantime.
Or
Invalid API key. Please see http://openweathermap.org/faq#error401 for more info.

Ultimele Știri

Proiect caritabil în Săptămâna Patimilior

30 aprilie 2024 | Social - Educatie

În prima zi a Săptămânii Mari, un grup de elevi de la Colegiul Național ,,A.T.Laurian” a organizat o activitate caritabilă prilejuită de Sărbătorile Pascale. Proiectul a avut ca scop ajutorarea a o sută de copii care provin din familii vulnerabile din Darabani.

Pe parcursul lunii aprilie, elevii clasei a IX-a G, coordonați de profesoara Irina Siminiceanu, au demarat proiectul Un Paște Pentru Toți cu dorința de a oferi câteva clipe de bucurie în preajma sărbătorilor unor copii mai puțini norocoși decât ei. Astfel, aceștia au amenajat în școala lor un stand unde cei ce au dorit au putut face donații, s-au ocupat de promovarea proiectului printr-un afiș realizat și distribuit de ei în clase și, în cele din urmă, au ajuns la Darabani, văzându-și scopul împlinit.

Răzvan Carcea este cel care a venit cu ideea proiectului care, ulterior, a fost îmbrățișată de colegi: ,,Proiectul este inspirat de acțiunile realizate de mama mea, Adelina Carcea, care, la rândul ei, ajută Asociația , de cinci ani deja. Din fericire, colegii și doamna dirigintă au fost foarte colaborativi, astfel proiectul s-a desfășurat fără mari probleme. Cu siguranță ar fi fost mult mai greu fără ajutorul și înțelegerea lor. Le mulțumesc colegilor mei și doamnei diriginte pentru înțelegere și le mulțumesc elevilor din Laurian pentru generozitatea lor. Nu este ultimul proiect pe care îl vom realiza”.

Donațiile laurienilor au ajuns la Asociația „Luisa Maria” din Darabani ce ajută, în prezent, 36 de copii care suferă de autism și Sindromul Down și la alte familii vulnerabile din zonă. Asociația există de cinci ani și oferă servicii precum terapia logopedică, terapia ocupațională, consilierea, kinetoterapia și terapia comportamentală, beneficiind de trei specialiști angajați.

Mihai Manole este președintele Asociației ,,Luisa Maria”, denumirea acesteia provenind chiar de la fiica sa care suferă de Sindromul Down. El consideră că principala problemă pe care oamenii o au este percepția acestora asupra persoanelor cu dizabilități, dar crede în puterea generațiilor tinere de a schimba aceste lucruri: ,,Ideea deschiderii asociației a venit din nevoia de terapie în zonă pentru că, la momentul respectiv, nu era nicio instituție în care copiii să beneficieze de ajutor în acest sens. Ulterior au venit specialiști, dar când am început noi nu erau. Asociația are cinci ani, dar sunt 12 ani de când am început să mergem cu fiica noastră, Luisa, la școală, la alte asociații. Ulterior, ne-am adunat mai mulți părinți, ne-am dat încredere, ne-am sprijinit și am evlouat”, a declarat Mihai Manole.

Cei ce doresc să ajute copiii Asociației Luisa Maria din Darabani o pot face prin donații constând în haine, jucării, alimente etc.


Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri