VIDEO/FOTO – Păltiniș: Festivalul internațional de muzică populară „Ioan Cobâlă”

VIDEO:

Români de pe ambele maluri ale Prutului au rezonat, împreună joi și vineri, în comuna Păltiniș, ținut binecuvântat care l-a dat creștinătății pe Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

De Sfânta Maria, localnici din Păltiniș și din Ucraina au participat la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica cu Hramul „Adormirea Maicii Domnului” din satul Ivăncăuți. Răspunsurile la strană au fost date de Corul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea ucraineană Iordănești.
După liturghie, lăcașul de cult a găzduit o emoționantă întâlnire cu fiii satului.
La orele prânzului, centrul civic al comunei a prins viață odată cu debutul Festivalului internațional de muzică populară „Ioan Cobâlă”.
Manifestarea, aflată la a treia ediție, a reunit ansambluri folclorice din Botoșani, Dorohoi, Darabani, Vârfu Câmpului, Rogojești, Hudești, Havârna, George Enescu , dar și din raionul Edineț- Republica Moldova, dar și din Boian, Herța, Ceahor- Regiunea Cernăuți, Ucraina.

Vineri, toată suflarea locului a cântat, a dansat și s-a distrat împreună cu artiștii celebri invitați în Nordul țării.
Regalul Folcloric ” Cânt și joc pe Valea Prutului de Sus” a fost susținut de artiști vocali și instrumentali celebri: Laura Lavric, Lucica Păltineanu, Ion Paladi și Giulia.
În stilul lor inconfundabil, Doru Octavian Dumitru și Axinte de la Vacanța Mare au smuls zâmbete și aplauze cu momentele umoristice de calitate.

Au răspuns invitației la acest eveniment senatorul Doina Federovici, prefectul Dan Șlincu, primarul orașului Săveni, Relu Târzioru și mai mulți consilieri județeni.

GALERIE FOTO: