VIDEO/FOTO Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a aflat astăzi în vizită la Botoșani

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a aflat astăzi în vizită la Botoșani, la invitația președintelui rganizației județene Doina Fedeerovici.
Însoțit de prim-vicepreședintele Gabriela Firea și secretarul general Paul Stănescu, Marcel Ciolacu a discutat cu primarii din județ și cu conducerea organizației județene.

În cadrul unei conferințe de presă, oficialii au adus în discuție faptul că județul nu a primit niciun leu de la Guvernul liberal, pedepsit fiind pentru că președinția Consiliului Județean și primăria municipiului Botoșani aparține PSD.

„Județul dumneavoastră, nu numai la buget, dar și la rectificare și la alocările din fondul de rezervă al primului ministru, a primit fabuloasă sumă de ZERO lei, ZERO bani. Asta este modul de a face politică după 30 de ani în România, cel mai rușinos mod de a face politică, și eu îi adresez domnului Câțu aceeași propunere; să lase botoșănenii să-și oprească toate impozitele la nivel județean și ale administrațiilor PSD, fiindcă știu să și le drămuiască și să fie eficienți, dacă tot nu alocă niciun ban de la Guvern către administrațiii PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a vorbit despre două investiții importante în infrastructura județului. Ea a spus că cele două drumuri naționale Botoșani-Târgu Frumos și Botoșani-Ștefănești, sunt ”proiecte lăsate la cheie de PSD”.

„Sunt cele două mari investiții promovate și lăsate la cheie de Partidul Social Democrat. Știți foarte bine că pentru cele două investiții le-a luat colegilor liberali nici mai mult nici mai puțin decât opt luni pentru o semnătură și nici în acest moment nu este gata proiectarea. Sunt investițiile PSD lăsate la cheie pe care așteptăm în cel mai scurt timp posibil să înceapă pentru că botoșănenii s-au săturat să aștepte. Mai mult decât atât, am văzut cum au transmis în media locală că au prins sumele în bugetul de stat. Erau obligați să prindă aceste sume în buget pentru că vorbim despre investiții în continuare. Dacă în acest moment se lucrează la proiectare trebuie să prinzi și sumele în buget, nu cum au făcut anul trecut când au uitat să prindă finanțarea pentru Botoșani-Ștefănești”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Președintele CJ a amintiit și de faptul că vineri va da ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a celor 3 km de piatră de pe Drumul Județean 282B, zona Prăjeni.

La rândul lui, primarul Cosmin Andrei a prezentat două dintre proiectele promise în camania electorală și pentru care va aloca fonduri din bugetul local. Unul se referă la asfaltarea străzilor de la periferia orașului, iar al doilea este o măsură social inspirată din programul Gabrielei Firea.

” Avem o prevedere bugetară pentru 2021 care ce referă la copii noștri, copii din Botoșani care pot beneficia de consultații gratuite și realizarea de ochelari de vedere. Pentru acest lucru am făcut o propunere pe bugetul local în cuantum de 200.00 de lei, iar voucherele sunt în valoare de 100 de lei și 500 de lei. Un pachet pe care în campania electyorala l-am denumit „Pachetul Gabriela Firea” pentru că l-am considerat unul de succes”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.