VIDEO/FOTO RAUSENI: Tabăra “Vara pe uliță” a ajuns la a III-a ediție

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

De trei ani, în fiecare vară, copii din comuna Răuseni, și nu numai, petrec o săptămână de vacanță activă în curtea bisericii din satul Doina.

Și în acest an Tabăra “Vara pe uliță” a primit în curtea lăcașului de cult 120 de elevi de toate vârstele, care , până la finalul lunii, desfășoară activități educativ-recreative, ateliere de artă și cunoaștere, sport, jocuri dar și activități duhovnicești, alături de preotul din sat, care îi ajută să socializeze, să învețe și să se deconecteze într-un mod plăcut, aproape de casă.

O astfel de acțiune a fost organizată împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani. O activitate de informare și educare preventivă care a implicat și exerciții practice prin parcurgerea unor trasee tehnico – aplicative. Pompierii le-au vorbit copiilor despre cum sa prevină o situație de urgență și cum să se comporte în cazul producerii unui eveniment nedorit.

Salvatorii botoșăneni au răspuns invitației Primăriei Răuseni, Școlii Gimnaziale Răuseni și Parohiei Doina și au urmărit ca activitatea să fie interactivă, copiii având posibilitatea să învețe practic, să acorde primul ajutor, folosind și manechine.

În vizită la Răuseni au fost și președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta, împreună cu parlamentarii social-democrați.

(Visited 66 times, 1 visits today)