VIDEO/ Ministrul Agriculturii, Adrian Oros despre programul TOMATE: „În multe județe unde s-au făcut verificări am constat foarte multe dosare fictive”

VIDEO:

Ministrul Adrian Oros, prezent astăzi la Botoșani, a declarat că Ministerul Agriculturii a cerut verificări mai stricte ale dosarelor depuse pentru acordarea subvenției în Programul Tomata. Asta după ce, în câteva județe din țară, au fost sesizate mai multe multe suspiciuni de fraudă cu fondurile acordate de Guvern prin acest program de sprijin. După anchetele administrative, rapoartele de control au fost înaintate organelor de cercetare penală.

„In judetele din Sud, in multe judete unde s-au facut verificari am constat foarte multe dosare fictive, depuse fictiv. Banii care trebuiau sa se indrepte catre cei care cultivau tomate in spatii protejate s-au dus si la altii, si atunci anul acesta am cerut sa fie doua verificari, sa fie un registru de tratamente , cu ce subsante care au fost folosite”, a declarat Adrianm Oros, ministrul Agriculturii.

Adrian Oros a precizat că în prezent sunt alocate 40 de milioane de euro pentru prima sesiune iar pentru cei care vor produce tomate în spații protejate în toamnă la rectificare dacă va fi nevoie suma va fi completată. În județul Botoșani au fost depuse, până acum, 60 de dosare pentru programul Tomata și 20 pentru programul ustoroi, însă termenul limtă este 15 mai.