FOTO/ Schimb de bune practici la nivel european la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sfântul Gheorghe” Botoșani

În perioada 7 -11 .05.2022 trei cadre didactice de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sf. Gheorghe” Botoșani ( Pr.prof.dr. Daniel Dascălu, Cezar Grădinaru și Adina Papuc) au participat la cursul ,,Soft skills”.

Cursul face parte din proiectul FAITH (credinta ) – Foster ability, inclusion ,tenderness, harmony, proiect cu finantare europeană, in cadrul programului Erasmus +, Actiunea K1, si a avut loc în Malta .

Obiectivul cursului a fost să integram ,,soft skills ” și strategii de sustenabilitate socială în demersul didactic pentru a favoriza incluziunea în școala noastră a 50% din elevii dezavantajați, în anul școlar 2022-2023, incluziunea fiind una din prioritățile scolii noastre .

În urma cursului, furnizat de Asociația EDU2GROW, cadrele didactice participante au parcurs diferite module despre cultură și interculturalitate, comunicare, managementul conflictelor, diferite metode ce pot transforma un grup într-o echipă. La curs au participat mai multe echipe cu profesori din România, Grecia, Finlanda, Croatia. Acest curs a fost foarte dinamic cu multiple elemente de diversitate și originalitate, iar activitățile practice desfășurate au contribuit la atingerea obiectivelor cursului.

De asemenea, profesorii participanți la aceasta mobilitate au prezentat elemente ce definesc cultura românească, dar au aflat și informații noi (prin activități practice) despre cultura si sistemele educaționale ale țărilor participante la curs.

(Visited 28 times, 1 visits today)