Cele mai citite

loader-image
Botoșani
03:48, 29 februarie 2024
temperature icon 4°C
cer acoperit de nori
Humidity 84 %
Wind 6 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 6 Km/h
Clouds Clouds: 100%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 06:55
Sunset Sunset: 17:56

Ultimele Știri

Marius Budăi, a anunțat recent vouchere în valoare de 5.000 de euro pentru românii cu dizabilități sau cei aflaţi în şomaj, în cadrul unui proiect

15 mai 2023 | Politica

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat recent vouchere în valoare de 5.000 de euro pentru românii cu dizabilități sau cei aflaţi în şomaj, în cadrul unui proiect care îi ajută să-și găsească mai ușor un loc de muncă. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informaţional şi comunicaţional, în vederea creșterii șanselor la piața liberă a muncii.

Proiectul care prevede vouchere în valoare de 5.000 de euro de la stat se adresează șomerilor și persoanelor inactive cu dizabilități.

„Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018, și anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro.
O persoană cu dizabilități, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”
, a spus ministrul Marius Budăi.

Astfel, voucherele de 5.000 de euro vor ajunge la românii șomeri și la persoanele inactive cu dizabilități.

De asemenea, Marius Budăi vrea să aducă modificări la manualul beneficiarului, iar acestea vor fi discutate cu Comisia Europeană. Scopul, a mai spus oficialul, este acela de a sprijini persoanele cu dizabilități care sunt deja angajate.

„Îmi doresc ca MMSS și ANOFM să devină, tot mai mult, acel liant între mediul de afaceri și cei care sunt în căutarea unui loc de muncă și au nevoie de sprijin.

În acest sens, s-a organizat, la nivel naţional, Bursa generală a locurilor de muncă.

Persoanele cu dizabilități și economia socială au avut un loc aparte în cadrul acestui eveniment.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri