22 de producători înscriși în “PROGRAMUL USTUROI 2019”, au primit astăzi ajutorul în valoare de 3000 euro de la stat

VIDEO

22 de producători înscriși în “PROGRAMUL USTUROI 2019”, care au valorificat producția pentru suprafața cultivată, au primit astăzi ajutorul de minimis în valoare de 3000 euro (13.950 lei ) / ha / an , suma totală încasată de cei 22 fiind de aproape 209.000 lei.

În Registrul unic al Direcției pentru Agricultură Județeană Botoșani sunt înscriși 40 de beneficiari ai programului “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de USTUROI”, cu o suprafață cultivată de 32 de hectare. Programul este extrem de benefic, susțin cultivatorii.

Subvenția pe care o acordă statul și care este plătită pentru prima dată în țara noastră i-a încurajat pe cultivatorii de usturoi să-și mărească suprafețele cultivate cu această legumă care asigură traiul pentru o treime dintre locuitorii comunei Copălău.

Programul a devenit realitate și datorită senatorului Lucian Trufin, secretarului Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară si dezvoltare rurală . Parlamentarul a cerut oficial Ministerului Agriculturii introducerea usturoiului în lista produselor care necesită o finanțare specială.

Usturoiul de Copălău este unic în Europa și a fost lansat ca brand oficial în cursa pentru obţinerea certificatului de produs tradiţional cu Indicaţie Geografică Protejată.

FOTO