ASTĂZI: Sportivi din opt țări s-au întrecut la Campionatul Balcanic de cros care s-a desfăşurat la Botoşani – video/foto

VIDEO:

România a cucerit, astăzi (duminică, 4 noiembrie) 13 medalii la Campionatul Balcanic de cros care s-a desfăşurat la Botoşani.
Atleţii din ţara noastră au avut o evoluție excelentă şi au obţinut patru medalii de aur, cinci de argint și patru de bronz.

La evenimentul găzduit în premieră de judeţul Botoşani datorită organizării şi traseului foarte bun au fost prezenţi președintele Federației Române de Atletism – Florin Florea, dar şi fosta mare campioană a atletismului românesc – Maricica Puică.

Competiția dedicată juniorilor, tineretului și seniorilor, a fost organizată de către Federația Română de Atletism, cu sprijinul autorităților locale și județene din Botoșani și a reunit aproape 100 de sportivi din opt țări -Turcia, Serbia, Albania, Bulgaria, Republica Moldova, România, Ucraina și Macedonia.

“Cursa de astăzi a fost una rapidă, organizarea este foarte bună, oamenii de aici sunt foarte buni. Mulţumesc antrenorului şi echipei mele din Serbia. Urmează să mă antrenez pentru a participa la Campionatul european de Cros din Olanda, unde îmi doresc să am rezultate foarte bune.„a declarat Elzan Bibic, noul campion balcanic la categoria U20.

Competiția de la Botoșani a reprezentat și un ultim test în vederea participării la Campionatul European de cros de la Tillburg (Olanda), din 9 decembrie 2018.

MEDALII DE AUR
Dorin Andrei Rusu – tineret masculin individual;
România – tineret masculin echipe;
Paula Claudia Todoran – seniori feminin individual;
România – seniori feminin echipe;

MEDALII DE ARGINT:
Adrian Garcea – juniori masculin individual;
România – juniori feminin echipe;
România – tineret feminin echipe;
Roxana Elisabeta Bîrcă – seniori feminin individual;
România – seniori masculin echipe;

MEDALII DE BRONZ:
Angela Veronica Olenici – juniori feminin individual;
Alina Dumitrița Butnariu – tineret feminin individual;
România – juniori masculin echipe;
Claudia Prisecaru – seniori feminin individual.
Antrenori: Erzilia Tîmpău, Viorel Popovici, Cristian Prâsneac, Margareta Barbu, Sergiu Dascălu.

Șef delegație: Ion Bura.
Oficial: Ioan Lucian Vieru.
Doctor: Beatrice Costandache.
Maseur: Sebastian Bularda.
Rezultatele complete sunt disponibile pe www.my-run.ro.

Competiția de la Botoșani a reprezentat și un ultim test în vederea participării la Campionatul European de cros de la Tillburg (Olanda), din 9 decembrie 2018.