Carantină pentru comunele Roma și Tudora. Se impun restricții și pentru municipiul Botoșani

Autoritățile vor solicita carantinarea comunelor Roma și Tudora, din județul Botoșani, și impunerea unor restricții specifice în pe razele celor două unități administrativ-teritoriale. Analiza DSP arată că ambele comune au depășit scorul de 65 de puncte, obținut prin însumarea coeficienților factorilor de risc epidemiologic. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat în cursul zilei de marți în vederea adoptării unei decizii de solicitare a carantinării. Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției va aviza hotărârea.Rata de infectare în Roma a ajuns la 7,14 îmbolnăviri la mia de locuitori, iar în Tudora la 6,87.

„Dacă îmi trimite analiză astăzi DSP-ul, o să facem ședința CJSU, trimitem la CNCCI, și va intră în vigoare pentru o perioada de 14 zile , de la publicarea hotărârii în Monitorul Oficial. Asta se întâmplă undeva joi sau vineri”, declara Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Și în municipiul Botoșani vor fi impuse o serie de restricții, după ce rata de infectare a ajuns la 3,05 la mia de locuitori. Aceleași restricții mai sunt valabile în alte 8 comune. În alte 12 unități adiministrativ- teritoriale, incidența a depășit 1,5.

La nivel judeţean incidenţa este de 1,89 de cazuri la mia de locuitori, după ce, în ultimele două săptămâni, 866 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, ultimele 105 cazuri fiind raportate marți, 21 septembrie.

(Visited 25 times, 1 visits today)