Ce trebuie să ÎNDEPLINEȘTI dacă vrei să construiești pe raza comunei Mihai Eminescu

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștința locuitorilor comunei Mihai Eminescu care doresc să construiască pe teritoriul Unității Administrativ Teritoriale că trebuie să respecte anumite legi, care reglementează încadrarea construcțiilor în parcele, după cum urmează:

Conform ORDONANTEI nr. 43 din 28 august 1997 *** Republicat privind regimul drumurilor,

ART. 19

“(4) Pentru dezvoltarea capacităţii de circulaţie a drumurilor publice în traversarea localităţilor rurale, distant între gardurile sau construcţiile situate de o parte şi de alta a drumurilor va fi de minimum 26 m pentru drumurile naţionale, de minimum 24 m pentru drumurile judeţene şi de minimum 20 m pentru drumurile comunale.

(5) Asigurarea distantelor minime, stabilite conform alin. (4), se realizează de către administratorii acestor drumuri, numai cu respectarea reglementărilor în vigoare.”

De asemenea, conform Normelor Tehnice din 30 august 2017 privind proiectarea, construirea și modernizarea drumurilor a probate prin ORDINUL nr. 1.296 / 2017, punctul 2.6.“lățimea platformei drumului trebuie să fie de:

c)între 7 m și 12 m, la drumurile cu două benzi de circulație, la care se adaugă și lățimea de lucru a sistemelor de protecție;

d) 5m, la drumurile cu o bandă de circulație, la care se adaugă și lățimea de lucru a sistemelor de protecție;”

Astfel, în momentul construirii, rugăm cetățenii să aibă în vedere legislația în vigoare și să respecte distanțele impuse de lege.

Prin respectarea distanțelor impuse de lege, autoritatea locală va avea spațiul necesar de a executa lucrările necesare înființării sau extinderii rețelelor de utilitate, nemaifiind necesar ca proprietarul gardului care nu a respectat distanțele prevăzute în legislație, să demoleze construcția.