FOTO/VIDEO Conducerea Primăriei din nou pe stradă pentru a-i căuta pe OAMENII FĂRĂ ADĂPOST

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO:

Temperaturile scăzute din ultimele zile au determinat conducerea Primăriei să iasă din nou, pe stradă pentru a-i căuta pe oamenii fără adăpost, care se află în pericol de îngheț.

Însoțit de o echipă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și de Poliția Locală, primarul Cosmin Andrei s-a deplasat în mai multe locații în care oamenii străzii și-au făcut adăpost. Au încercat să îi convingă să renunțe la culcușul improvizat sub cartoane sau în canale și să se cazeze la adăpostul temporar de la Școala 3.

Doar doi au acceptat, cu greu, propunerea autorităților.
La acțiune au participat și reprezentanții Asociației Happy, care de două luni derulează programul „Voluntari pentru o lume mai bună”, oferind, cu ajutorul unor sponsorizări, hrană caldă oamenilor străzii.

Potrivit evidențelor Asociației, din cele 60 de persoane fără adăpost din Botoșani, aproximativ 20 sunt cazate în adăposturile oferite de autoritățile locale, iar celelalte sunt încă pe stradă, refuzând cazarea din diferite motive. Unul dintre acestea ar fi lipsa condițiilor de la adăpostul temporar.
Oamenii străzii sunt și în evidența Poliției Locale.