VIDEO/ Cosmin Andrei: „Îmi doresc să avem utilitățile cât mai repede finalizate. Mai sunt și aspecte care țin și de acreditare, de obținerea avizelor de funcționare de la DSP”

VEZI DECLARAȚIA VIDEO:

Spitalul de boli paliative nu va deveni operațional până la sfârșitul acestui an, a declarat primarul Cosmin Andrei.

„Și asta pentru că există termene clare pentru execuția lucrărilor de racordare la utilități, de cel mult 6 luni, dar și pentru obținerea avizelor necesare.
Termenul de finalizare pentru branșamentul la curentul electric este de patru luni de zile, dar de asemenea este un termen mai maximal, care poate fi devansat dacă sunt furnizate transformatoarele. În ce privește celelalte utilități; apă, canalizare, energie termică proiectarea este finalizată și urmează a fi lansată în execuție. Îmi doresc să avem utilitățile cât mai repede finalizate. Mai sunt și aspecte care țîn și de acreditare, de obținerea avizelor de funcționare de la Direcția de sanate Publică, ISU, tot ceea ce înseamnă funcționarea spitalului”
, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani

Unitatea este destinată bolnavilor aflați în stadii terminale ale unor boli cronice. Valoarea investiţiei demarate în urmă cu 7 ani este de 15,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin CNI. Finanţarea acoperă şi necesarul de dotări şi obiecte tehnico-sanitare.

Spitalul va deveni suport pentru 84 de pacienți infectați cu Covid-19.