DOINA FEDEROVICI: „Cinismul PNL este deja o marcă înregistrată a politicii românești!!!”

În timp ce scutește băncile și corporațiile de plata unor taxe de miliarde de lei, PNL în frunte cu Orban „cel bun” (bun pentru ei, NU pentru noi), refuză o necesară majorare a alocațiilor pentru copii! Exista deci resursă bugetară dacă PNL nu renunța la taxele unor companii care făceau și înainte profituri uriașe în România.

Pentru a fi clar pentru toți :

În timp ce scutește băncile și corporațiile de plata unor taxe de miliarde de lei, PNL refuză o necesară majorare a alocațiilor pentru copii!

Premierul Orban acuză PSD că este iresponsabil că a adoptat dublarea alocațiilor pentru copii care nu poate fi susținută de bugetul de stat.

În schimb, același Orban susține că PNL a fost responsabil când a propus aceeași măsură la începutul anului 2019, pe motiv că atunci alocațiile erau prea mici și că ei au fost responsabili întrucât au indicat sursa de finanțare pentru această măsură.

Ambele argumente invocate de PNL sunt false:
Alocațiile pentru copii sunt în continuare mult prea mici în raport cu necesitățile pentru creșterea unui copil. Mai mult, natalitatea din România este într-o scădere accentuată, ceea ce impune măsuri foarte consistente pentru încurajarea natalității.

Anul trecut PNL a fost total iresponsabil, dar și diletant când a indicat ca sursă de finanțare excedentul la fondul de pensii, fiind știut că banii de pensii nu pot fi folosiți cu altă destinație bugetară, întrucât aceste sume reprezintă drepturi patrimoniale (de proprietate) ale contribuabililor. Atunci PSD a trebuit să repare prostia făcută de amendamentul PNL, prin modificarea legii plafoanelor bugetare pentru a putea majora deficitul generat de dublarea alocațiilor.

Mai mult, acum PSD a indicat sursa de finanțare pentru noua dublare a alocațiilor, respectiv menținerea taxei pe activele bancare și a taxei de 2% pe cifra de afaceri a corporațiilor din energie.

Este inexplicabil de ce PNL îi scutește de taxe pe cei cu venituri mari (băncile și companiile din energie), dar nu vrea să dea pentru copiii din România.

Însă #guvernul_LOR vrea o „creștere rațională” a alocațiilor. Concluzia: Pentru gruvernul PNL Orban – Iohannis este IRATIONAL sa mărești alocațiile copiilor dar este normal să SCUTEASCĂ băncile de taxa pe activele bancare și multinaționalele de plata unor taxe de miliarde de lei – 2% pe cifra de afaceri a corporațiilor din energie.