DOROHOI: Investitie de peste 1,5 milioane de franci elvețieni în modernizarea iluminatului public – VIDEO/FOTO

VIDEO:

Primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, a primit luni vizita Excelenței Sale Arthur Mattli, Ambasador al Confederației Elvețiene în România. Excelența Sa a fost însoțit de Hugo Brugmann, director general în secretariatul de stat pentru afaceri economice din Elveția (SECO), Ralph Ammann, managerul de programe SECO, Roland Pyton, șeful Biroului Contribuții Elvețiene la București.

Din delegație au mai făcut parte Marinela Ivan, responsabil cu proiecte de cooperare în cadrul Ambasadei, precum și de experți din Elveția și reprezentanți ai Ministerului de Finanțe Publice și Ministerului Dezvoltării.

La discuții au participat și prefectul Dan Șlincu, precum și președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți.

Excelența Sa a apreciat implicarea autorităților pentru proiectele de dezvoltare ale orașului, de starea economică și de investițiile străine în zonă, unele fiind realizate cu fonduri elvețiene.

Un astfel de proiect este în derulare la Dorohoi și vizează modernizarea iluminatului public. Proiectul face parte din componenta „Fondul pentru acțiune în domeniul managementului energiei durabile”, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român și are o valoare de 6 milioane de lei, din care 1,5 milioane de franci elvețieni, diferența de 15% fiind suportată de administrația municipiului Dorohoi. Proiectul a început în februarie și se va finaliza în acest an.

Dorohoiul este unul din cele 9 orașe mici și mijlocii din regiunile sărace/subdezvoltate ale României care beneficiază de finanțare nerambursabilă în valoare maximă de 1.275.000 de CHF prin „Programul oraşe sărace”, pentru implementarea managementului energiei durabile importante la dezvoltarea comunităţii.

Proiectul administrației locale face parte din componenta „Fondul pentru acțiune în domeniul managementului energiei durabile”, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român și presupune modernizarea iluminatului public de pe 92 de kilometri de drumuri nationale, drumuri judetene, bulevarde, strazi si alei.

Ca urmare a acestei investiții, Municipiul Dorohoi va beneficia de un sistem de iluminat modern și eficient, cu consum energetic redus și durată mare de funcționare. Măsura va avea ca efect reducerea, cu până la 40%, a consumului anual de energie și a costurilor lucrărilor de mentenanță.

GALERIE FOTO: