Încă un pas pentru reabilitarea Drumului Național 29D Botoșani- Ștefănești!

VIDEO:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a deschis singura ofertă depusă pentru modernizarea tronsonului de 44 de km care leagă mai multe localități de pe raza județului Botoșani.
Oferta a fost depusă de o asociere de firme din Suceava, Bacău, Timișoara și Spania și are termen de evaluare data de 29 octombrie.

Contractul are o valoare estimată de 208.458.958 lei, fără TVA și o durată de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Prin modernizarea DN 29D se urmărește stabilizarea elementelor drumului și înlăturarea pericolelor de alunecare; reducerea duratei de transport, creşterea siguranței și a confortului în trafic între Municipiul Botoșani și localitățile tranzitate de acest drum; dezvoltarea zonelor aflate pe traseu; reducerea costurilor de întreţinere şi de reparaţie a vehiculelor; îmbunătățirea condițiilor de mediu și atragerea forței de muncă locale în perioada realizării lucrărilor.
Traseul DN 29D începe în zona Municipiului Botoșani, la intersecția cu DN 29 (km 2+800) și se încheie în Orașul Ștefănești (km 48+146), la intersecția cu DN 24C.

Drumul Național 29D traversează localitățile Stăuceni, Victoria, Drislea, Trușești, Gurada și Cucuteni.