În urmă cu 26 de ani, Dumitru Solomonescu înființa împreună cu soția sa, Carmen, compania Lacto Solomonescu în satul Miron Costin, comuna Vlăsinești, județul Botoșani.
Doreau să continue o tradiție de familie, de două generații. Atunci, prelucrau zilnic 500 de litri de lapte cu 4 angajați. Astăzi dețin cele mai noi tehnologii, cu linii complet automatizate și prelucrează zilnic 150.000 de litri de lapte, având în medie 250 de angajați. Compania produce lactate 100% naturale, pe care le distribuie și în afara țării. Rămâne unul dintre puținele branduri locale care a reușit să se impună într-o piață dominată de multinaționale. Anul acesta, Lacto Solomonescu s-a reinventat și a introdus sortimente artizanale de brânzeturi italiene și românești din dorința de a oferi și altfel de produse fresh și artizanale, greu de găsit la scară largă, datorită complexității cu care sunt modelate manual și a termenului de valabilitate scurt.
SURSA: FORBES.RO