Pagube de milioane de lei în urmă ploilor de luna trecută

Inundațiile din luna iunie au produs pagube în mai multe localități din județul Botoșani, în valoare de 8 milioane de lei.

În total a fost afectată infrastructura din 29 unități administrativ teritoriale, respectiv: Botoșani, Ștefănești, Avrămeni, Călărași, Concești, Corni, Cordăreni, Coțușca, Cristinești, Drăgușeni, Durnești, Frumușica, George Enescu, Havârna, Hudești, Ibănești, Manoleasa, Mihai Eminescu, Mileanca, Mitoc, Nicșeni Românești, Stăuceni, Sulița, Suharău, Trușești, Tudora, Văculești, Vârfu Câmpului.

În total au fost afectate aproape 16 km de străzi, 31 km de drumuri comunale, 98 de km de drumuri sătești, 4,5 km de drumuri de exploatare, 23 de podețe, mai multe sisteme de scurgere pluvială, o pasarelă pietonală, mai mulți km de șanțuri.

În comuna M. Eminescu, de exemplu, valoarea pagubelor este de 1.750.000 de lei, în municipiul Botoșani de 738.000 de lei, iar în comuna Corni de numai 20.000 de lei.

Autoritățile au întocmit un proiect de hotărâre pentru ca unitățile administrativ-teritoriale să primească bani de la Guvern.

(Visited 7 times, 1 visits today)