Parteneriat între 11 ONG-uri și CJ Botoșani pentru a veni în sprijinul persoaneleor cu dizabilități

Alături de domnul Birta Dorin, vicepreședinte al Consiliului Județean Botoșani, doamna Cristina Bresug, consilier județean, doamna Doina Nacu Manole, director DGASPC Botoșani, am avut discuții constuctive cu 11 organizații nonguvernamentale și instituții constituite într-un grup de inițiativă axat pe problematica persoanelor cu dizabilități. Un evenimentul extrem de important pentru comunitatea organizațiilor nonguvernamentale ce activează în domeniul serviciilor pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani, având ca rezultat încheierea unui acord de parteneriat ce se va concretiza începând cu data de 3 Decembrie 2020, Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, și care va facilita reprezentarea intereselor și nevoilor comunității persoanelor cu dizabilități, copii și adulți, din județul Botoșani în relația cu reprezentanții Consiliului Județean Botoșani și instituțiile aflate în subordinea acestuia.

„Deschiderea manifestată de toți reprezentanții Consiliului Județean față de această inițiativă a societății civile ne oferă speranță și încredere în privința unei colaborări ce va duce într-un final la un impact extrem de pozitiv și concret asupra calității vieții persoanelor cu dizabilități din județul Botoșani.
Mulțumim respectuos tuturor participanților la acest eveniment și așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri de lucru ce vor marca un nou început, respectiv punerea în practică a obiectivelor propuse cu prilejul întâlnirii de astăzi. – Daniel Hliban – Președinte Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, Structura Teritorială Botoșani.

ONG-urile semnatare ale acestui protocol de colaborare sunt:
1. Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Botoșani, reprezentată de Doamna Laura Danila, președinte.
2. Asociația Națională a Surzilor din România, Filiala Botoșani, reprezentată de Domnul Petru Solonariu, președinte.
3. Asociația părinților copiilor cu autism din Județul Botoșani, reprezentată de Doamna Gabriela Ivan, președinte.
4. Asociația „Ne trebuie speranță”, reprezentată de Doamna Mihaela Niță, președinte.
5. Asociația „Down Activ” Moldova, Botoșani, reprezentată de Domnul Palimariu Dan, președinte.
6. Asociația „Ridică-te și umblă” Botoșani, reprezentată de Doamna Andreea Ursu, coordonator principal.
7. Centrul de sănătate mintală copii, reprezentat de Doamna doctor Dardai Maria, coordonator.
8. Asociația „Happy” Botoșani, reprezentată de Doamna Ionela Ivan, membru fondator.
9. Asociația bolnavilor de Parkinson și a altor afecțiuni neurologice degenerative „Sufletul Lalelelor”, reprezentată de Doamna Emilia-Paula Zagavei, președinte.
10. Asociația „Luisa Maria”, reprezentată de Domnul Manole Mihai, președinte.
11. Colegiul Național al Asistenților Sociali din România, Structura teritorială Botoșani, reprezentată de Domnul Daniel Hliban, președinte.
Marius Constantin Budăi
Trufin Lucian – Senator PSD Botoșani