Peste 2.000 de elevi și adulți au exersat astăzi, pe manechine, tehnicile de prim-ajutor care pot reda funcțiile vitale ale organismului

Orice om ar putea, la un moment dat, să salveze o viață, dacă știe cum să efectueze corect manevrele de resuscitare.
Educația privind acordarea primului ajutor ar trebui să înceapă de la o vârstă cât mai fragedă, iar învățarea tehnicilor se poate face doar cu sprijinul specialiștilor.

Cu Ocazia Zilei Europene a Resuscitării, medicii și asistenții U.P.U. – SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, împreună cu paramedicii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani au susținut astăzi cursuri publice, la care au participat peste 2.000 de elevi și adulți din municipiile Botoșani și Dorohoi, dar și orașele Săveni și Ștefănești.
Cu toții au exersat astăzi, pe manechine, tehnicile de prim- ajutor care pot reda funcțiile vitale ale organismului. Pentru unii dintre ei experiența nu a fost unică.

La acțiunea desfășurată la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani au participat și prefectul județului Dan Constantin Șlincu, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei și prim adjunctul inspectorului șef al ISU Botoșani, col. Dan Decebal Muraru.
Medicii spun că, în cazul unui stop cardio-respirator, indiferent din ce cauze apare el, pacientul are șanse de a-și reveni neurologic doar dacă manevrele de resuscitare încep în primele maxim trei minute. Orice secundă care trece poate fi fatală.