VIDEO/FOTO SAVENI: A fost DESCHIS centrul de vaccinare ANTI COVID-19

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Trei noi centre de vaccinare comunitară anti-Covid 19 au fost deschise, luni dimineaţă, în judeţul Botoşani, în cadrul campaniei de imunizare a populaţiei. Acestea au devenit operaționale în municipiul Botoșani- în sala de Sport a Liceului Pedagogic, în orașul Flămânzi, în Centrul de Afaceri deținut de administrația locală, și în orașul Săveni, în sala de Sport. Primarul Orașului, Relu Tirzioru, spune că administrația locală a depus toate eforturile pentru amenajarea centrului.

„Se activează centrul de vaccinare din Orașul Saveni, în speță la sala de sport a Orașului. După cum bine vedeți a început practic vaccinarea celor care s-au înscris în platforma, lucrurile decurg într-un ritm corect și normal, ceea ce ne bucură. Sperăm că o să fie o accesabilitate foarte mare pentru că este singurul centru de vaccinare până pe malul Prutului. La această ora avem patru medici care deservesc acest centru de vaccinare și mai așteptăm încă doi colaboratori în așa fel că centrul de vaccinare să aibă conform tuturor standardelor șase medici, un număr generos de asistenți și un operator calculator, așa cum impun toate normele”, a declarat Relu Tirzioru, primarul Orașului Saveni.

În noile centre se va administra serul AstraZeneca, spune medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP.

„Astăzi s-au mai deschis încă trei centre de vaccinare la Botoșani, Liceul Pedagogic, la Flamanzi și la Saveni. Începând de astăzi, statistic ar trebui să se vaccineze în total 180 de persoane în plus față de cele 240 de persoane, cât am avut până acum pe cele două centre mari Botoșani și Dorohoi”, a declarat Monica Adăscăliței, directorrul DSP Botoșani.

În întreaga țară au fost deschise, luni, 180 de centre comunitare de vaccinare. Cele din Săveni și Flămînzi vor deservi nu doar orașele în care funcționează , ci și localitățile din zonele respective, astfel încât accesul populației din mediul rural să fie mai facil.

Până în prezent, centre de vaccinare pentru populaţie au mai fost deschise doar în municipiile Botoşani şi Dorohoi.