Cele mai citite

loader-image
Botoșani
10:13, 26 aprilie 2024
temperature icon 12°C
cer acoperit de nori
Humidity 65 %
Wind 8 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 14 Km/h
Clouds Clouds: 97%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 05:03
Sunset Sunset: 19:18

Ultimele Știri

Ștafeta veteranilor ajunge, astăzi, la Botoșani

18 octombrie 2018 | Administratie

Joi, 18 octombrie în jurul orelor 19,00, în orașul nostru va ajunge pentru prima oară Ștafeta Veteranilor, manifestare organizată de Asociația Voluntarilor Invictus.

Ceremonia de primire a ștafetei se va desfășura în fața Primăriei, în prezența primarului Cătălin Flutur, a comandantului Garnizoanei Botoșani, a militarilor din această garnizoană, a veteranilor de război și bineînțeles a locuitorilor municipiului. Purtătorii ștafetei vor fi așteptați în fața primăriei de soldați cu torțe.

Ștafeta Veteranilor este un eveniment anual aflat la a V-a ediție și este o acțiune de nivel național care integrează eforturile a peste 150 de atleți de a acoperi peste 3300 km de alergare, în scopul promovării valorilor naționale și a respectului față de veteranii și eroii României.

”Onorăm cu această ocazie pe soldaţii veterani care au suferit traume fizice şi psihice și pe care le-au depăşit cu ajutorul sportului. Sunt oameni curajoşi care, după experiențele – limită trăite în războaie, au reuşit să meargă mai departe şi să devină o sursă de inspiraţie pentru noi toţi” a declarat Cătălin Flutur, Primarul municipiului Botoșani.

De altfel, în perioada 20-27 octombrie 15 veterani români vor participa la Jocurile Invictus de la Sydney. Este a doua participare a eroilor români la această competiţie unică în lume, înfiinţată de prinţul Harry al Marii Britanii. Competiţia va reuni 500 de participanţi.

O lecție de viață urmată de o lecție de voință. Este descrierea scurtă a jocurilor Invictus, olimpiada militarilor răniți pe front. Invictus e victoria voinței și triumful curajului. Povestea unor oameni care nu numai că nu renunță, dar continuă să câștige.

Menirea acestor jocuri este de a le mulțumi celor care, servindu-și țara pe front, s-au îmbolnăvit grav sau au rămas infirmi. Și de a-i ajuta să se ridice și să lupte din nou. Ceea ce au făcut cu toții.

Distribuie pe rețelele sociale:

Din aceeași categorie:

Cele mai citite

Ultimele Știri