Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Mavromati va fi mutată în alt spațiu

Lucrările de modernizare a secției UPU, face ca autoritățile locale să se gândească la o nouă locație provizorie a Unității. Anunțul a fost făcut chiar de prefectul județului, Dan Nechifor într-o conferință de presă. În cazul relocării UPU, cazurile grave de Covid vor fi tratate în Unitatea de Mobilă de Terapie Intensivă, care va fi deservită de cadrele medicale de la UPU.

„La ora 11.00, avem o ședința la care vor participa reprezentanții din instituțiile deconcentrate, reprezentanții CJ-ului și reprezentanții constructorului pentru a vedea modalitățile care ar trebui să înceapă lucrările de construcție în aceasta Unitate. Contractul a fost încheiat, urmează etapa a două cea de demarare lucrărilor și trebuie să creăm circuite, cel puțin în incinta spitalului. UPU sevareloca în altă clădire sau locație a spitalului și atunci vom avea nevoie Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, care va rămâne la Botoșani”, declară Dan Nechifor, prefectul Județului Botoșani.

Totodată, prefectul Dan Nechifor va cere și avizul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) privind o posibilă amânare a începerii lucrărilor de modernizare a UPU, având în vedere pandemia de coronavirus.

„Vom avea discuții cu Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) care funcție de soluția aleasă ne va comunica dacă este de acord cu începerea lucrărilor sau nu, motivat de faptul că trecem printr-o pandemie„, a mai adaugat Dan Nechifor, prefectul Județului Botoșani.