Urban Serv anunță că ar putea să NU MAI RIDICE gunoiul de la case și firme

Aflata intr-o conferinta de presa , conducerea societatii Urban Serv S.A. anunta că nu va mai ridica gunoiul de la case și de la agenții economici din municipiul Botoșani. Colectarea se va face din puncte fixe, chiar dacă la începutul anului, Primăria a solicitat, în cadrul noului contract încheiat, să colecteze deșeurile ”din poartă în poartă”. Pentru asta Urban Serv a cerut o majorarea a tarifului de la 145 de lei cat este in prezent la 149, 55 de lei.

“În acest moment suntem la o negociere de fundamentare tarif cu municipiul Botoşani pentru noul contract de colectare deşeuri care intră în vigoare în acesta perioadă pentru zona patru. În acest contract este stipulată colectarea la punct fix, deci noi prin acest contract trebuie să realizăm colectarea deşurilor atât de la case cât şi din condomenii la punct fix, la platformele fixe care sunt pe raza municipiului”, a declarat directorul societăţii Bogdan Buhăianu.

Contractul dintre Primăria Botoșani și SC Urban Serv SA a expirat la data de 30 aprilie.

„Din păcate nu putem să înţelegem reticienţa şi rigiditatea compartimentelor Primărie Botoşani pentru fundamentarea acestui tarif mai ales că în noul act adiţional se prevede şi o colectare care să se desfăşoare şi în ziua de duminică faţă de vechiul contract. Tariful pe care-l fundamentăm acum nu influienţează taxa pe care o plăteşte cetăţeanul, de 12 lei. El va plăti aceeaşi taxă. Pur şi simplu există un blocaj în relaţia cu departamentele Primăriei Botoşani pentru o desfăşurare în folosul cetăţeanului aceste activităţi. Noi avem ca şi termen dat de consiliul directo al ADI Ecoproces data de 14 iunie. Începând cu data de 15 iunie noi nu vom mai putea colecta gunoiul de case din casă în casă”, a mai declarat seful Urban Serv, Bogdan Buhăianu.