VIDEO/FOTO Consiliul Județean investește peste 3,5 milioane de lei în dotarea ambulatoriului de specialitate al Maternității Botoșani

VIDEO:

După mai bine de un deceniu, ambulatoriul de specialitate al Maternității Botoșani beneficiază de lucrări de reabilitare și modernizare a spațiilor în care femeile și viitoarele mămici din județul Botoșani vin să își facă investigații medicale.

Consiliul Județean a reușit să acceseze un proiect cu fonduri europene pentru ca Maternitatea să fie adusă la standardele anului 2020. Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014- 2020, proiectul, în valoare de 750.000 de euro, presupune modernizarea clădirii și dotarea cu elemente de mobilier și, foarte important, cu echipamente medicale performante, care vor permite efectuarea unui număr mai mare de investigații decât în prezent, într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a vizitat, miercuri, obiectivul de investiții, pentru a se asigura că lucrările sunt în grafic. A fost însoțită de vicepreședintele CJ, Dorin Birta și de medicul șef al Unității de Primiri Urgențe, dr. Ramona Guraliuc.

Odată cu finalizarea lucrărilor, în primăvara anului viitor, numărul de spitalizări pentru pacienții care nu necesită îngrijire medicală sau supraveghere permanentă va fi redus, iar timpul de diagnosticare va fi mai scurt. Investiția va contribui și la îmbunătățirea calității și a eficienței serviciului medical spune dr. Maria Olaru, medicul șef al Secției.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea calității infrastructurii de asistență medicală ambulatorie și asigurarea unui acces sporit și egal al cetățenilor la servicii de sănătate. Tot prin programul Operațional Regional, se va moderniza și Ambulatoriul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean. Proiectul totalizează aproape trei milioane de lei.

FOTO:

(Visited 1 times, 1 visits today)