VIDEO/FOTO A fost făcută recepția la lucrările de stabilizare a alunecărilor de teren de la Roma – Nicșeni și Dumeni – Havârna

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO

Lucrările de stabilizare a alunecărilor de teren de pe DJ296, sectorul Roma – Nicșeni, și de pe DJ 293, Dumeni – Havârna, prima fază a celor două proiecte de modernizare, au fost finalizate.

Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții, finanțatorul proiectelor, și cei ai autorității județene, în calitate de beneficiar, în speță președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, împreună cu vicepreședintele Dorin Birta, au făcut recepția lucrărilor efectuate, pentru a se putea demara și cea de a doua fază a proiectelor, realizarea căii de rulare.

„Lucrările de la Roma – Nicșeni și Dumeni – Havârna au fost complexe, au necesitat aplicarea unor soluții tehnice care s-au ridicat, până în prezent, la 6,5 milioane de euro. În faza a doua, lucrările de realizare a căii de rulare vor fi făcute din bugetul Consiliului Județean. Pentru sectorul Roma – Nicșeni, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a finalizat deja licitația, iar când vremea o va permite se va emite ordinul de începere a lucrărilor. După aprobarea bugetului de către plenul Consiliului Județean, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri va scoate la licitație și execuția căii de rulare pe sectorul Havârna – Dumeni. În această primăvară vom asfalta ambele sectoare de drum, pentru că ne dorim să rezolvăm cât mai repede problemele de infrastructură rutieră cu care se confruntă județul”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. .

La Compania Națională de Investiții mai sunt depuse proiectele pentru stabilizarea altor trei sectoare de pe DJ296, care prezintă probleme din cauza alunecărilor de teren

Un prim sector din cele trei preluate pentru intervenții de către CNI este de 2,6 kilometri și se află situat la ieșirea din Botoșani spre Cișmea. Un al doilea sector, de 1,35 kilometri, este situat în vecinătatea terenului de fotbal din comuna Roma și cel de al treilea, lung de jumătate de kilometru, la intrarea în Dorobanți.

(Visited 694 times, 1 visits today)