VIDEO/FOTO Locuri de muncă, cursuri de calificare sau chiar afaceri proprii – sunt măsuri de care beneficiază locuitorii comunei Frumușica 

VIDEO:

Locuri de muncă, cursuri de calificare sau chiar afaceri proprii- sunt măsuri de care locuitorii comunei Frumușica au beneficiat prin intermediul unui proiect care vizează dezvoltarea comunității marginalizate.
Cu bani din Fondul Social European, autoritățile locale, împreună cu ONG-urile și agenții economici parteneri în proiect, au reușit să reducă numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comună, printr-o serie de măsuri de ocupare, socio-medciale, servicii personalizate de sprijin și acordarea de subvenții în valoare de 25.000 de euro pentru un număr de 10 afaceri nou înființate.

Proiectul a fost lansat în luna mai a anului 2018 și se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni și mai vizează creșterea accesului la educație și prevenirea abandonului școlar pentru 250 de copii din comunitățile marginalizate din comuna Frumușica, dar și reabilitarea unui număr de 50 de case ale familiior care locuiesc în condiții precare.
Alte 100 de persoane din comunitățile marginalizate beneficiază de servicii de asistență juridică pentru reglementarea actelor. Numărul foarte mare de beneficiari arată că implementarea unui astfel de proiect era absolut necesară. Rezultatele au fost prezentate astăzi în cadrul Conferinți Regionale la care au participat senatorul Doina Federovici și fostul ministru al muncii, deputatul Marius Budăi. Oficialii au încurajat antreprenoriii care au ales să își deschidă afaceri în comuna în care locuiesc.

Proiectul are o valoare de 18,2 milioane de lei, din care 15,3 milioane reprezintă cofinanșarea Uniunii Europene și este implementat în comuna Frumușica de către Asociația Biosilva, în calitate de beneficiar.
Parteneri sunt: Asociaţia pentru Promovarea Femeii Din România (Timișoara), Primăria Comunei Frumușica, Școala Gimnazială Nr.1 Vlădeni-Deal, Fundația Solidaritate și Speranță (Iași) și S.C. PROFI ROM FOOD S.R.L. (Timișoara).

GALERIE FOTO: