VIDEO/FOTO Lucrări avansate pe DJ 292A, Corlăteni-Dimăcheni: „Până de sărbătorile pascale, pe acest sector de drum se va turna primul strat de asfalt”

VEZI ȘTIREA ÎN FORMAT VIDEO:

În această vară, locuitorii comunei Dimăcheni vor avea acces în localitate pe un drum județean asfaltat în întregime. Și asta pentru că la această dată este în proces de modernizare porțiunea de 2,5 km din DJ 292A, Corlăteni-Dimăcheni.

Lucrările avansează într-un ritm rapid și au ajuns acum la Podul peste rîul Jijia. Șantierul a fost vizitat de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Ghiorghian.

„În această săptămână s-a redeschis și șantierul de modernizare a Drumului Județean 292 A, Corlăteni – Dimăcheni. Lucrările avansează în ritm rapid, constructorul lucrând acum la podul care trece peste Jijia.
Constructorul a promis că până de sărbătorile pascale, pe acest sector de drum se va turna primul strat de asfalt, urmând ca întreaga lucrare să fie gata în această vară. Valoarea totală a investiției este de peste 7,13 milioane de lei, din care peste 2,73 milioane lei sunt asigurate din bugetul Consiliului Județean”
, declara Doina Federovici, presedintele CJ Botosani.

Lucrările se desfășoară pe o distanță de 2,5 km, iar valoarea acestei lucrări depășește 6,5 milioane de lei. Pe lângă asfalt, proiectul început în luna septembrie, prevede lucrări de lărgire, îndreptare, balastare a drumului, rigole și podețe.