VIDEO/FOTO-RAUSENI: peste 150 de copii din comuna participă la Tabăra “Vara pe uliță”

VIDEO:

Timp de 7 zile, peste 150 de copii din comuna Răuseni participă la Tabăra “Vara pe uliță” organizată, pentru al dolea an consecutiv, în curtea Bisericii din satul Doina.

Prilej de a împărtăși bucurii cu cei din jur, de a se împrieteni unii cu alții și de a se apropia mai mult de Hristos prin comuniune cu ceilalți.

Toate acestea printr-o serie de activități educative-recreative, ateliere de artă și cunoaștere, sport, jocuri dar și printr-un program duhovnicesc, alături de preotul din sat.

Una dintre aceste activități a avut loc miercuri, 31 iulie, când în satul Doina a ajuns „Caravana pompierului Sam” . Copiii au invatat de la pompierii botosaneni cum să-și protejeze propria viata, dar și cum să-și ajute semenii aflați în situații dificile.

Activitățile sunt posibile datorită celor care investesc în viitorul, educația și buna creștere a copiilor din Răuseni. Mitropoliei, comunității, bisericii, primăriei și altor oameni de bună credință, s-a alăturat, în acest an, și senatorul Doina Federovici.
Pentru că prin astfel de parteneriate, sunt așezate la locul cuvenit valorile tradiționale ale satului în care Școala, Biserica și Primăria trebuie să rămână pilonii principali.

Tabăra “Vara pe uliță” aduce, împreună, fie și pentru câteva zile de vară, copii din Răuseni care astfel sunt scoși din izolare, puși în valoare într-un mediu în care se simt acceptați, iubiți și unde le sunt deschise noi orizonturi culturale, educative și sociale.

FOTO: