VIDEO/FOTO Sute de credincioși au fost astăzi, în plină pandemie, la slujba de Bobotează

VEZI VIDEO:

În plină pamdemie, respectând normele impuse, botoşănenii au participat azi la slujbele oficiate în biserici cu ocazia sărbătorii Botezului Domnului. Astfel și la la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” de pe Pietonalul Unirii au fost prezenți câteva sute de oameni pentru a asista la slujba.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, preoţii au ieşit afară şi au sfinţit apă care a fost pusă în mai multe vase mari, iar Agheasmă Mare a fost împărţită apoi credincioşilor.

Bobotează face parte din seria celor 12 sărbători creştine importante şi este menită să reamintească faptele petrecute la apă Iordanului, înainte că Iisus să păşească în viaţa publică. De aceea Biserica mai numeşte Bobotează „Arătarea Domnului”, „Dumnezeiască Arătare” și „Epifania”, această din urmă denumire provenind din limba greacă şi însemnând „arătare”, „descoperire”, „revelare”. De fapt, Bobotează înseamnă înnoirea omului creştin.
Bobotează este o manifestare a celor trei elemente ale Treimii: Fiul este botezat în Iordan de către Ioan, Sfântul Duh se coboară asupra lui Iisus în chip de porumbel, iar Tatăl din cer îl declară că fiind Fiul Său.