VIDEO/FOTO Toți locuitorii din comuna Manoleasa vor beneficia de apă potabilă și canalizare. Proiectul în valoare de 23,6 milioane de lei se află în plină desfășurare

VIDEO:

În comuna Manoleasa este în plină desfășurare un proiect de construire a infrastructurii de apă potabilă si canalizare.

Finanțat din fonduri guvernamentale, prin PNDL 2, proiectul început în anul 2019 are o valoare de 23,6 milioane de lei, adică peste 5 milioane de euro. Peste 60 de km de conducte vor alimenta satele Zahoreni, Flondora, Manoleasa și Sadoveni, care deși  sunt situate pe malul Prutului, au fost afectate de seceta din ultimii ani.

Odată finalizată, investiția va asigura apă câtorva mii de gospodării, care se vor putea branșa gratuit la rețea. Acest lucru va fi posibil chiar din această toamnă, urmând ca anul viitor să se finalizeze sistemul de canalizare.

O investiție necesară și foarte așteptată de cetățenii din Manoleasa care nu mai credeau că vor avea vreodată apă potabilă în sistem centralizat. Cel puțin în urmă cu trei ani, când  la cârma comunei a venit Cristinel Aroșculesei. Lucrurile, însă au evoluat, iar acum oamenii văd cu ochii lor faptele primarului pe care l-au ales.

Primarul comunei, Cristinel Aroșculesei, este mulțumit că poate sprijini, astfel  comunitatea, să aducă mai aproape de casă aceste utilități indispensabile într-o societate modernă.

” Un alt proiect important pentru comuna Manoleasa este cel legat de apă și canalizare. Un proiect în valoare de 250 miliarde de lei (vechi), care cuprinde satele Zahoreni, Flondora, Manoleasa, Sadoveni, iar mai târziu va cuprinde și satele Liveni și Loturi. Acest proiect are aproximativ 60 km de „țeavă” cum spun constructorii, și vreau să mă bucur că este și cel mai mare proiect din țară. Acest proiect pentru care m-am zbătut foarte mult a fost că țevile și racordurile să fie duse până la poarta cetățeanului, astfel , aceștia să nu mai cheltuie bani pentru a fi branșați la rețeaua de apă”, a declarat Cristinel Arosculesei, primarul comunei Manoleasa.

ȘI tot în plină desfășurare se află lucrările de modernizare a drumului Sadoveni- Manoleasa._____